Monday, May 3, 2021

Some Kind of Wonderful Day

Cut the story. Here's the sneak peak semasa majlis 3 hari 2 malam.

Alhamdulillah majis tertutup hanya dihadiri keluarga dan rakan terdekat sahaja. 
tu pun kena tapis keluarga dan rakan2 yang terdekat 😂 
kalau ada yang bertanya kenapa buat majlis sampai 3 hari 2 malam?
sebab saya hanya menurut perintah.

nda bha!

my dad pernah cakap, 
setiap apa yang mak pernah dapat masa kahwin dulu, anak-anak pun akan dapat juga. 
sama ada majlis secara besar-besaran or kecil-kecilan. terpulang. 
no judges please. 

maksudnya dulu masa my parents kahwin, 
daripada akad nikah, malam merenjis dan bersanding. 
semuanya ada dan lengkap.

so bila sampai my turn,
dapat la buat juga biarpun kecil-kecilan juga,
it's okay.



Majlis Malam Merenjis
2/4/2021

Tema tradisional. 
Dari dulu berangan mau pakai baju songket. 
Plan mau pakai baju songket untuk majlis resepsi tapi nda kena approve 😂 
but then...
alhamdulillah, rezeki dan tercapai juga hajat mau pakai baju songket. 
maroon pulak tu. 

tengok gambar ni pun rasa mau nangis sebab memang suka sangat dengan details baju pada malam ni. baju kurung songket maroon dan selendang bersulam benang emas.  baju biasa sahaja tapi sebab details songket dan selendang sulam tu, buat terasa macam old school style pula.. ahhhhhh 😍



kasut pilihan adik. 
dia berangan sudah mau tengok aku pakai kasut putih yang ada bunga2 di tepi tu. sekali time mencari, nahhhh. 
rupanya aku pun memikirkan benda yang sama juga. cingggg! 
connected ah..


Majlis Resepsi
3/4/2021

Majlis resepsi ni just untuk bersanding dan bergambar dengan keluarga dan rakan terdekat sahaja. 



henna bunga rose.
henna artist tu cakap ni first time dia buat corak bunga. sebab selalu orang pilih corak mandala. 



wedding cake. 
ni pun. super duper in love.
cantikkkkkkk! dan sedappp 😍😍




last but not least,
hand bouquet by my best friend. 
memang ni style warna aku pilih semua kaler soft oren and pink gitu. 



the end  💗









12 comments:

  1. Cantikkkkkk! Baju songket cantikk, baju resepsi punn cantikkkk. Inai cantikkk!
    Tapi paling cantik baju songket tu.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya.. Diyanieee. Cantiknya baju. Tahniah, tahniah... akak tumpang gembira. ^_^

    ReplyDelete
  3. Wah! So pretty! Semoga sampai ke anak cucu!

    ReplyDelete
  4. wowwww. santekkkk. nak ngok yang pakai baju maroon tuuu. color fav sy tu.hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhh tahniah, cantik baju pantin... inai merah tu akak suka

    ReplyDelete
  6. cantiknya! tahniah atas pernikahan. semoga kekal till jannah

    ReplyDelete
  7. Cantiknya. suka busana songket untuk wedding tapi itulah majlis sendiri tak dapat merealisasikan.sedih jugalah..seronok tengok orang kahwin, seronok jadi pengantin juga :)

    ReplyDelete
  8. Wah, semua cantik! Your baju...cantik betul detailingnya. Your henna...cantik kaler merahnya :)

    ReplyDelete
  9. semuanya cantikkkkkk
    sy pun suka tgk kek tu... soooo cantikkk

    ReplyDelete